Fesztiválok, vásárok

Fesztiválok és vásárok a Fekete Borpince részvételével 2018. évben


Évről-évre, kora tavasztól késő őszig részt veszünk a jelentősebb hazai gasztronómiai fesztiválokon és vásárokon az ország különböző részein, de jellemzően a vidéki nagyvárosokban (Szeged, Győr, Debrecen, Pécs) a téli  fesztiváloktól kezdve a sort a tavaszi, a nyári és a szüreti fesztiválokon át egészen a karácsonyi ünnepi vásárokig.

 

 

Toros- és Pálinkafesztivál 2018

2018. március 14-18. Szeged, Széchenyi tér

Hagyományos vidéki ízek fesztiválja és az elmaradhatatlan böllérverseny rendhagyóan, városi környezetben. Izgalmas atmoszféra koncertekkel, családi programokkal, valamint finom italokkal és ételekkel.

 

Bor, mámor, Pécs & Fűszerünnep 2018

2018. május 3-6. Pécs, Széchenyi tér

Ízek, illatok, tájak, hangulatok –merítés a legjobb borászatokból, sajtokból, pálinkákból, kézműves termékekből. Az idei fesztivál is az előzőek hagyományából merít: A gazdag gasztronómiai választékot igényes könnyű- és világzenei koncertek teszik még színesebbé. A gasztronómiai program idén is kiegészül a Fűszerünneppel és az Extrém Grill Bajnoksággal. A koncertek helyszíne a Széchenyi téri szabadtéri színpad.

 

Szegedi Borfesztivál 2018

2018. május 11-20. Szeged, Széchenyi tér

A Szeged Napja Ünnepségsorozat a pezsgő szegedi fesztiválnyár nyitórendezvénye. A tíz napos gasztro-kulturális rendezvény a Napfény Városának legfontosabb ünnepévé nőtte ki magát. Az ünnepségsorozat része a Szegedi Borfesztivál, mely a vidék legnagyobb érdeklődésre számot tartó és a legtöbb borászt felvonultató borünnepe. A Széchenyi tér árnyas platánfái alatt mintegy másfélszáz termelő két héten keresztül várja a borbarátokat. A borfesztivállal egy időben nyitja meg kapuit a Gasztroudvar és a Kézművesek utcája. A Klauzál téren és a Kárász utcán hazai termelők kínálják különféle finomságaikat és kézműves termékeiket.

Magyarkanizsai Bornapok 2018

2018. május 25-26. péntek-szombat Magyarkanizsa, Városháza előtti kispark

Ismert vajdasági és magyarországi pincészetek részvételével rendezik meg a VI. Magyarkanizsai Bornapokat a Tisza-parti város főterén. A borászatok hagyományos borkóstolójához - alapozóként – finom helyi jellegű és a helyszínen készült ételeket kínálnak a szervezők. Nem marad el a hangulatos zene sem a rendezvényről.
 

Sétatér Fesztivál 2018

2018. június 7-17. Pécs, Belváros

A Sétatér Fesztivál Pécs legújabb kori történetének egyik tradicionális rendezvénye, amely csaknem húsz éve a régió borászatának, gasztronómiájának és kultúrájának „közönségtalálkozója” a Székesegyház előtt, a felső Sétatéren az árnyas gesztenyefák alatt.
Idén négy színpadon váltják egymást helyi és országos hírű zenészek és zenekarok.
 

Egerszeg Fesztivál 2018

2018. június 8-10. Zalaegerszeg, Belváros

A Kiváló Minősítéssel rendelkező Egerszeg Fesztivál a régió legnagyobb és legszínvonalasabb összművészeti rendezvénye. Az eseményen kézműves sátrak, népi mesterség-bemutatók várják az érdeklődőket. Az esemény része a Kárpát-medencei Verbunkverseny és a Göcseji Prószafesztivál, ahol a híres göcseji ételt kóstolhatják meg a látogatók. Könnyű és komolyzenei koncertek, népi mesterségek udvara, vendéglősök utcája, prószasütő fesztivál és minőségi borok kóstolója színesítik a programokat minden generáció számára.

 

Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál 2018

2018. június 19-24. Kecskemét, Főtér

Kecskeméten 2016-ban teljesen megújult a nyári bor és pálinkaünnep, melyet a Hírös Agóra Kulturális Központ szervez a város főterén. A fesztiválon ott lesznek a minőségi italokat készítő pálinkafőzők mellett a különböző történelmi bortermő területek neves pincészetei is, valamint kézművesek, vásárosok, illetve ízletes ételeket árusítók.


Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál 2018

2018. július 17-21. Bükfürdő, Gyógy- és Élményfürdő parkolója

2018-ban immár tizenharmadik alkalommal várják a zene és a gasztronómia szerelmeseit a Gyógy-bor napokra. Az 5 napos rendezvényen neves fellépők, gyermekprogramok, valamint minőségi borok, pálinkák és kézműves termékek vására várja az érdeklődőket. A rendezvény keretében kerül megrendezésre a Bük Város Bora verseny is.
 

Zamárdi Gasztro és Utcza Fesztivál 2018

2018. augusztus 1-4. Zamárdi

2018-ban harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Zamárdi Gasztro és Utcza Fesztivál, amely a Balaton legnagyobb ingyenes gasztro fesztiválja. A fesztiválon a megállíthatatlanul fejlődő magyar gasztronómia, azon belül is a street food, a food truck, a magyar kézműves sör és bor világa mutatkozik be, a fővárosi rendezvények után a Balatonnál. A szervezők fő célja, hogy létrehozzanak egy fesztivált a családosok számára, mely az ő igényeiket elégíti ki, ahol odafigyelnek a legkisebbekre és az idősekre is, ahol együtt érezheti jól magát minden generáció.

Debreceni Bor- és Jazznapok 2018

2018. augusztus 2-5. Debrecen, Nagyerdő, Békás-tó

Az előző évtizedek két talán legizgalmasabb nyári szabadtéri programját vonták össze a szervezők Debrecenben a Békás-tónál. A legrégebbi folyamatosan működő hazai jazzfesztivál, a Jazznapok és az Észak-Alföld legrangosabb borfesztiválja, a Borkarnevál együttes megrendezése a hazai gasztrokulturális programkínálat élvonalát képviseli, a korábbiaknál lényegesen nagyobb alapterületen. A kínálat: három jazz-színpad, 33 jazz-formáció, 12 borvidék – mintegy 60 hazai családi borászat, pálinka-, gyümölcsbor- és pezsgőkóstolás, a hagyományos magyar konyha kemencés ételei, minőségi házi sajtok hazai termelőktől, tradicionális étkek és kézműves termékek vására.

 

Almádi Borfesztivál 2018

2018. augusztus 3-19. Balatonalmádi, Wesselényi Strand bejárata

A Borfesztivál Balatonalmádiban minden évben a település legfontosabb eseménye, amely méltó folytatása a város tavaszi rendezvényeinek. Zamatos borok, kitűnő zenék sokasága, tánc és szórakozás minden este. A Wesselényi strand főbejáratánál felhúzott pavilonokban húsz borászat, közel száz kézműves és vendéglátó mellett hetven színpadi produkció gondoskodik több mint 2 héten át arról, hogy az érdeklődők jól érezzék magukat.


Kecskeméti Hírös Hét Fesztivál 2018

2018. augusztus 17-26. Kecskemét, Történeti Főtér

Augusztusban nyitja meg kapuit a kecskeméti kulturális és gasztronómiai hagyományok hete, a Hírös Hét Fesztivál. A város egyik legnagyobb múltra visszatekintő programsorozata, amely 1934-ban vette kezdetét, mint a kecskeméti hagyományok és értékek ünnepe. A rendezvénysorozat célja, hogy a hírös város ország-világ előtt bemutassa mindazokat a régre visszatekintő hagyományait és értékeit.


Savaria Történelmi Karnevál 2018

2018. augusztus 23-26. Szombathely, belváros

A Savaria Történelmi Karnevál nem csak Szombathely, de Közép-Európa legnagyobb jelmezes-historikus rendezvénye is. A karneválozó városban a látogatók egy különleges időutazás részeseivé válnak, ahol a 2000 éves történelem, a művészetek, és a hagyományok találkoznak a jelenben. A karnevál "lelke" vitathatatlanul a Borok Utcája, ahol a legkiválóbb borászatok nedűit kóstolhatják a karneválozók. 2017-ben "A Karnevál Bora", illetve "A Média Bora" a Fekete Borpince 2014-es Shiraz válogatás bora lett.

 

Győri Bornapok 2018 - Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivál

2018. augusztus 23-26. Győr, Széchenyi tér

Győr belvárosa, utcái hangulatos kisvendéglőkké, borozókká alakulnak át, fesztiváli hangulatot teremtve. A Győri Bornapok azonban nem csak az ízek világába kalauzolja el a látogatókat, hiszen a négy nap bővelkedik kulturális és családi programokban is, emellett sor kerül borversenyre, borlovagrend felvonulásra és tűzijátékra is.

 

Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál 2018- Zalai Teríték

2018. augusztus 31 - szeptember 2. Zalaegerszeg, belváros

A Nyugat-dunántúli turisztikai régió kiemelt kulturális- és örökségturisztikai rendezvénye. Szüreti felvonulás, bor- és mézlovagrendek felvonulása mazsorettekkel, a Zalai Táncegyüttes műsora, könnyűzenei koncertek, valamint vadgasztronómiai programok és 22 borvidékről országosan ismert pincék minőségi borai várják a látogatókat a zalai megyeszékhelyen.

 


Budapest Borfesztivál 2018 (a korábbi években: Budavári Borfesztivál)

2018. szeptember 6-9. csütörtök-vasárnap 
Budapest, Budavári Palota, Oroszlános udvar

A Borfesztivál 1992 óta a magyar bort gazdag kulturális környezetbe ágyazva mutatja be a látogatóknak, ezzel szolgálva a hazai borkultúra fejlődését, társadalmi elismertségét, továbbá a bor és kultúra, nemzeti identitást és közösséget erősítő szerepét. A szekszárdi borászatok standjai hagyományosan az Oroszlános Udvarban vannak. A standnál kóstolható-megvásárolható borok a pince szinte teljes aktuális kínálatát lefedik.
 

 

Szekszárdi Szüreti Napok 2018

2018. szeptember 13-16. csütörtök-vasárnap
Szekszárd, Belváros, Béla téri Borudvar

Szeptember harmadik hétvégéjén kerül megrendezésre Dél-Dunántúl legrangosabb borturisztikai eseménye, a Szekszárdi Szüreti Napok a  történelmi városközpontban.  A fesztiválon a hagyományőrzés, a népzene, a néptánc és a borkultúrához kapcsolódó programok vannak előtérben, de számos könnyűzenei koncert és kiállítás színesíti a kínálatot.


Szegedi Bortér 2018

2018. szeptember 12-16. (csütörtök-vasárnap)
Szeged, Dóm tér

Szeptemberben Bortérre keresztelik Szeged legpatinásabb terét, a Dóm teret. A bortéren hangulatos közeg várja a Szegedre látogatókat, hogy a dóm tornyainak árnyékában megkóstolhassák a finomabbnál finomabb nedűket. A négynapos rendezvény fontos célja a kulturált borfogyasztás népszerűsítése mellett a szőlőtermesztés és borkészítés szegedi hagyományainak bemutatása is.
 

 

Bioétel- és Borfesztivál 2018

2018. szeptember 14-16. (péntek-vasárnap)
Hajdúszoboszló, Fesztivál tér

Hajdúszoboszló hagyományos őszi gasztrokulturális rendezvényén a bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességeknek és a kiváló magyar pincészetek borainak jut a főszerep. A fesztivál három napján a vendéglátók pultjainál csak bio húsból és bio élelmiszerekből készült ételek bő kínálata várja a látogatókat. A kiváló ételek kísérőjeként pedig az ország különböző tájairól érkező vörös, fehér és rosé borok színes választékával ismerkedhetnek meg az érdeklődők a bor pavilonoknál. A háromnapos rendezvényt népzenei és néptáncbemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint a bio életformát népszerűsíthető kísérőprogramok egészítik ki.

 

Szoboszlói Szüreti Mulatság 2018
2018. október 19-21. (péntek-vasárnap)
Hajdúszoboszló, Fesztivál tér

A Szoboszlói Szüreti Mulatság elnevezésű gasztronómiai fesztivál vendéglátói kiváló programokkal és gasztronómiai kínálattal várják a látogatókat Hajdúszoboszlón. A kiváló magyar borok ünnepe ez, ahol megelevenedik a szüretelés tradíciója. E mulatság a bor, a kultúra és a gasztronómia kapcsolatát hivatott erősíteni a hagyományok életben tartása mellett. Az ünnepi asztalra a hajdúsági ételek mellé magyar borok és pálinkák kerülnek. A három nap során a látogatók igényes programokon szórakozhatnak, a rendezvényen fellépnek amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, ismert magyar előadó művészek.


Mangalica Fesztivál 2018

2018. november 9-11. péntek-vasárnap Szeged, Széchenyi tér

2011-től a fesztivál szervezői felvállalták a hazai kistermelők (sajtkészítők, házi lekvár-szörp, méz, olaj, fűszer, stb.) támogatását, így szokássá vált minden rendezvényen, hogy kiemelt helyen termelői piacteret biztosítanak számukra, mely óriási sikert aratott a vásárlók, és az így lehetőséget kapott hazai kisgazdálkodók, családi vállalkozások között is. A helyben sült egész malac mellett a kilátogató vendégek egyéb helyben sült mangalica ételek közül válogathatnak, melyeket kiváló magyar borok és pálinkák kíséretében akár helyben is elfogyaszthatnak.


Magyarországi Újbor és Sajtfesztivál 2018

2018. november 23-24. péntek-szombat  Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum

A fesztivál több érdekes programjával együtt lehetőséget teremt arra, hogy a nagyközönség és a szakmai látogatók megismerhessék Magyarország borvidékeinek és tájainak legkiválóbb újborait és ízletes sajtjait. A vendégek személyesen találkozhatnak a termelőkkel, és szakmai tájékoztatást kaphatnak az újborok és a sajtok készítésének mesterfogásairól. Minden vendég egy-egy ajándék pohárban részesül, s a rendezvény belépője a Mezőgazdasági Múzeumba belépni is jogosít.


Szegedi Adventi Vásár 2018

2018. november 23. - december 23. Szeged, Széchenyi tér

A szegedi Széchenyi téren az adventi vásár keretében kézművesek sátrai kapnak helyet november végétől négy héten át. Nemcsak az adventi hangulat, a meleg harapnivaló és forró italok melengetik a vásározókat, hanem igényes zenei és színházi előadásokra is sor kerül. Az adventi vásáron a pince palackos borai mellett az érdeklődők forralt bort, puncsot és krampampulit is kóstolhatnak.

 

Interjú Fekete Mihály borásszal a 2011. évi Szegedi Borfesztiválon:

 

 

Ajánlatkérés

Egyedi igények

Szolgáltatások

Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

Online borrendelés

Ajándékutalvány igénylés

 

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velünk!

36309295732


 

Tárhely: RgStúdió