Fesztiválok, vásárok

Fesztiválok és vásárok a Fekete Borpince részvételével 2020. évben


Évről-évre, kora tavasztól késő őszig részt veszünk a jelentősebb hazai gasztronómiai fesztiválokon és vásárokon az ország különböző részein, de jellemzően a vidéki nagyvárosokban (Szeged, Győr, Debrecen, Pécs) a tavaszi, nyári rendezvényektől a szüreti fesztiválokon át egészen az adventi, karácsonyi ünnepi vásárokig.

 

Szegedi Borfesztivál, 2018

 

 


Szombathelyi Húsvéti Vásár 2020 - ELMARAD

2020. április, Szombathely, Fő tér

A karácsonyi vásár nagy sikere után megújult Szombathelyen a húsvéti vásár, amelyen másfél héten keresztül családi programokkal, koncertekkel és kirakodóvásárral várják az érdeklődőket.

 

Hajdúsági Ízek Fesztiválja 2020 - ELMARAD

2020. május 1-3. Hajdúszoboszló, Szent Isván Park

Hajdúszoboszló, mint hajdúváros, e rendezvény keretében szeretné, megismertetni a látogatókat a hagyományos hajdúsági ételekkel eredeti és modern receptek alapján elkészítve és felkínálva a helyi vendéglátók által. A fesztivál keretében kiemelt szerepet kap a gasztronómia, amelyet a változatos program kínálat tesz teljessé. A rendezvény színpadán koncertek és egyéb szórakoztató előadások lesznek láthatóak három napon keresztül.
 

Egerszeg Fesztivál 2020 - ELMARAD

2020. június 9-12. Zalaegerszeg, Belváros

A Kiváló Minősítéssel rendelkező Egerszeg Fesztivál a régió legnagyobb és legszínvonalasabb összművészeti rendezvénye. Az eseményen kézműves sátrak, népi mesterség-bemutatók várják az érdeklődőket. Az esemény része a Kárpát-medencei Verbunkverseny és a Göcseji Prószafesztivál, ahol a híres göcseji ételt kóstolhatják meg a látogatók. Könnyű és komolyzenei koncertek, népi mesterségek udvara, vendéglősök utcája, prószasütő fesztivál és minőségi borok kóstolója színesítik a programokat minden generáció számára.
 

Kecskeméti Barackpálinka és Borfesztivál 2020 - ELMARAD

2020. június 13-21. Kecskemét, Főtér

Kecskeméten 2016-ban teljesen megújult a nyári bor és pálinkaünnep, melyet a Hírös Agóra Kulturális Központ szervez a város főterén. A fesztiválon ott lesznek a minőségi italokat készítő pálinkafőzők mellett a különböző történelmi bortermő területek neves pincészetei is, valamint kézművesek, vásárosok, illetve ízletes ételeket árusítók.

 

Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál 2019 - ELMARAD

2020. július. Bükfürdő, Gyógy- és Élményfürdő parkolója

2020-ban immár tizenötödik alkalommal várják a zene és a gasztronómia szerelmeseit a Gyógy-bor napokra. Az 5 napos rendezvényen neves fellépők, gyermekprogramok, valamint minőségi borok, pálinkák és kézműves termékek vására várja az érdeklődőket. A rendezvény keretében kerül megrendezésre a Bük Város Bora verseny is.
 

Balatonalmádi - Kézművesek utcája 2020

2020. július 17 - augusztus 23. Balatonalmádi, Wesselényi Strand bejárata

A Borfesztivál helyett Balatonalmádiban az idei évben a Kézművesek utcája rendezvényre kerül sor több mint egy hónapon keresztül, amelyen a kézművesek mellett néhány borászat is részt vesz. A pince standjánál a pince borainak széles palettájáról válogathatnak az érdeklődők.

 

Kecskeméti Hírös Hét Fesztivál 2020

2020. augusztus 16-23. Kecskemét, Történeti Főtér

Augusztusban nyitja meg kapuit a kecskeméti kulturális és gasztronómiai hagyományok hete, a Hírös Hét Fesztivál. A város egyik legnagyobb múltra visszatekintő programsorozata, amely 1934-ban vette kezdetét, mint a kecskeméti hagyományok és értékek ünnepe. A rendezvénysorozat célja, hogy a hírös város ország-világ előtt bemutassa mindazokat a régre visszatekintő hagyományait és értékeit.


Savaria Történelmi Karnevál 2020 - ELMARAD

2019. augusztus 20-23. Szombathely, belváros

A Savaria Történelmi Karnevál nem csak Szombathely, de Közép-Európa legnagyobb jelmezes-historikus rendezvénye is. A karneválozó városban a látogatók egy különleges időutazás részeseivé válnak, ahol a 2000 éves történelem, a művészetek, és a hagyományok találkoznak a jelenben. A karnevál "lelke" vitathatatlanul a Borok Utcája, ahol a legkiválóbb borászatok nedűit kóstolhatják a karneválozók. 2017-ben "A Karnevál Bora", illetve "A Média Bora" a Fekete Borpince 2014-es Shiraz válogatás bora lett.


Szegedi Borfesztivál 2020 - ELMARAD

2020. augusztus 19-23. szerda - vasárnap Szeged, Széchenyi tér

A Borfesztivál az idei évben május helyett augusztusban kerül megrendezésre. A nagyszabású gasztronómiai és kulturális rendezvény a Napfény Városának legfontosabb ünnepévé nőtte ki magát, illetve a vidék legnagyobb érdeklődésre számot tartó és a legtöbb borászt felvonultató borünnepe. A Széchenyi tér árnyas platánfái alatt mintegy félszáz termelő standjánál lehet borokat kóstolni 5 napon keresztül.

 

Győri Borvásár 2020  (Győri Bornapok helyett)

2020. augusztus 28-30. Győr, Széchenyi tér

A Győri Bornapok helyett az idei évben Győri Borvásár néven futó rendezvényen finom borok várják az érdeklődőket. A Széchenyi téren 20 borászat kínálja nedűit, a pince 12 borát kóstolhatják meg a szekszárdi borok kedvelői péntektől vasárnapig, pénteken és szombaton 16 és 24, vasárnap 16 és 21 óra között.

 

Zalaegerszegi Vadpörkölt és Borfesztivál  Zalai Teríték 2020 - ELMARAD

2020. szeptember 4-6. Zalaegerszeg, belváros

A Nyugat-dunántúli turisztikai régió kiemelt kulturális- és örökségturisztikai rendezvénye. Szüreti felvonulás, bor- és mézlovagrendek felvonulása mazsorettekkel, a Zalai Táncegyüttes műsora, könnyűzenei koncertek, valamint vadgasztronómiai programok és 22 borvidékről országosan ismert pincék minőségi borai várják a látogatókat a zalai megyeszékhelyen.


Budapest Borfesztivál 2020 (a korábbi években: Budavári Borfesztivál) - ELMARAD

2020. szeptember 10-13. csütörtök-vasárnap 
Budapest, Budavári Palota, Oroszlános udvar, Szekszárdi utca

A Borfesztivál 1992 óta a magyar bort gazdag kulturális környezetbe ágyazva mutatja be a látogatóknak, ezzel szolgálva a hazai borkultúra fejlődését, társadalmi elismertségét, továbbá a bor és kultúra, nemzeti identitást és közösséget erősítő szerepét. A szekszárdi borászatok standjai hagyományosan az Oroszlános Udvarban vannak. A standnál kóstolható-megvásárolható borok a pince szinte teljes aktuális kínálatát lefedik.
 

 

Szekszárdi Szüreti Napok 2020 - ELMARAD (helyette: Szüreti Nyitott Pincék)

2020. szeptember 17-20. csütörtök-vasárnap
Szekszárd, Belváros, Béla téri Borudvar

Szeptember közepén kerül megrendezésre Dél-Dunántúl legrangosabb borturisztikai eseménye, a Szekszárdi Szüreti Napok a  történelmi városközpontban.  A fesztiválon a hagyományőrzés, a népzene, a néptánc és a borkultúrához kapcsolódó programok vannak előtérben, de számos könnyűzenei koncert és kiállítás színesíti a kínálatot.


Szegedi Bortér 2020 - ELMARAD

2020. szeptember 16-20. (szerda-vasárnap)
Szeged, Dóm tér

Szeptemberben Bortérre keresztelik Szeged legpatinásabb terét, a Dóm teret. A bortéren hangulatos közeg várja a Szegedre látogatókat, hogy a dóm tornyainak árnyékában megkóstolhassák a finomabbnál finomabb nedűket. A négynapos rendezvény fontos célja a kulturált borfogyasztás népszerűsítése mellett a szőlőtermesztés és borkészítés szegedi hagyományainak bemutatása is.
 

 

Újpesti BorVíkend 2020

2020. szeptember 25-27. (péntek-vasárnap)
Budapest, IV. kerület, Szent István tér

Szeptember 25-27. között a korábban Szüreti Mulatság, illetve Újpesti Borfesztivál nevű rendezvény 2020-ban az esemény hangulatát jobban megragadó BorVíkend néven mutatkozik be. A koncertek elmaradnak, de helyette kézműves termékek, kiváló gasztronómiai kiállítók, az utolsó, családi napon pedig gyermekszüret valamint több bábelőadás is kárpótolja az érdeklődőket. Az ingyenesen látogatható háromnapos programon az eddigi évekhez hasonlóan nemcsak borokat kóstolhatnak az érdeklődők, hanem megismerhetik a borkészítés hátterét, találkozhatnak borászokkal és elmerülhettek az édes, száraz, vörös, fehér, rozé, gyöngyöző borok világában.

 

Bioétel- és Borfesztivál 2020 - ELMARAD

2020. szeptember
Hajdúszoboszló, Fesztivál tér

Hajdúszoboszló hagyományos őszi gasztrokulturális rendezvényén a bio alapanyagokból helyben készült ételkülönlegességeknek és a kiváló magyar pincészetek borainak jut a főszerep. A fesztivál három napján a vendéglátók pultjainál csak bio húsból és bio élelmiszerekből készült ételek bő kínálata várja a látogatókat. A kiváló ételek kísérőjeként pedig az ország különböző tájairól érkező vörös, fehér és rosé borok színes választékával ismerkedhetnek meg az érdeklődők a bor pavilonoknál. A háromnapos rendezvényt népzenei és néptáncbemutatók, könnyű- és komolyzenei koncertek, valamint a bio életformát népszerűsíthető kísérőprogramok egészítik ki.

 

Szoboszlói Szüreti Mulatság 2020 - ELMARAD
2020. október
Hajdúszoboszló, Fesztivál tér

A Szoboszlói Szüreti Mulatság elnevezésű gasztronómiai fesztivál vendéglátói kiváló programokkal és gasztronómiai kínálattal várják a látogatókat Hajdúszoboszlón. A kiváló magyar borok ünnepe ez, ahol megelevenedik a szüretelés tradíciója. E mulatság a bor, a kultúra és a gasztronómia kapcsolatát hivatott erősíteni a hagyományok életben tartása mellett. Az ünnepi asztalra a hajdúsági ételek mellé magyar borok és pálinkák kerülnek. A három nap során a látogatók igényes programokon szórakozhatnak, a rendezvényen fellépnek amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, ismert magyar előadó művészek.


Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál 2020

2020. november
Corinthia Hotel, Budapest, Erzsébet körút 43-49.

A fesztivál több érdekes programjával együtt lehetőséget teremt arra, hogy a nagyközönség és a szakmai látogatók megismerhessék Magyarország borvidékeinek és tájainak legkiválóbb újborait és ízletes sajtjait. A vendégek személyesen találkozhatnak a termelőkkel, és szakmai tájékoztatást kaphatnak az újborok és a sajtok készítésének mesterfogásairól.


Szegedi Karácsonyi Hetek 2020

2020. december. Szeged, Széchenyi tér

A szegedi Széchenyi téren az adventi vásár keretében kézművesek sátrai kapnak helyet november végétől négy héten át, 9 órától 21 óráig. Nemcsak az adventi hangulat, a meleg harapnivaló és forró italok melengetik a vásározókat, hanem igényes zenei és színházi előadásokra is sor kerül. Az adventi vásáron a pince palackos borai mellett az érdeklődők forralt bort, puncsot és krampampulit is kóstolhatnak.


Szombathelyi Adventi Vásár 2020

2020. december. Szombathely, Fő tér

Az adventi várakozást a szervezők ebben az évben is színes családi programokkal, helyi fellépő csoportokkal és vásárral igyekeznek széppé és örömtelivé tenni. Az Adventi Vásár a Fő téren és annak környékén kerül megrendezésre.

Ajánlatkérés

Egyedi igények

Szolgáltatások

Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

Online borrendelés

Ajándékutalvány igénylés

 

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velünk!

36309295732


 

Tárhely: RgStúdió