Verseny

A Fekete Borpince negyedévente versenyt szervez borhoz hangolt, borral készült házi sütemények és italok témakörében, az alábbi szabályok szerint:
 
A versenyhez kapcsolódó rendezvény

A rendezvényre évente négy alkalommal, szombati napon 15 órától kerül sor a Fekete Borpince Szekszárd Iván-völgyi pincéjében, a pince által szervezett 'Mámorítóan édes nap' keretében. 

A rendezvény színvonalas lebonyolítása érdekében a résztvevők létszáma korlátozott. A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni a 'Jelentkezés rendezvényre' űrlapon lehet, legkésőbb a versenyt megelőző nap 15 óráig.

A részvétel a versenyre nevezők és 1 fő hozzátartozójuk vagy ismerősük számára ingyenes. A vendégek számára a programon való részvétel ára 2900 Ft/fő, amely összeg a sütemények és az italok fogyasztását foglalja magában.

Nevezés

A verseny nyilvános, azon bárki részt vehet. A versenyre kétfős csapatok is nevezhetnek. Egy személy vagy egy csapat legfeljebb két süteménnyel nevezhet.

A versenyre nevezni a versenyt megelőző nap 15 óráig lehet a 'Nevezés versenyre' űrlap kitöltésével. A nevezés díjtalan.

A nevező adatait és a beküldött recepteket a versenyig bizalmasan kezeljük.

A hozzávalók megadásánál elvárt az alapanyagok minél pontosabb megnevezése (termelő, márka, származási hely, minőségi kategória).

A receptek egységes, szerkesztett formában kinyomtatva sorszámmal együtt kerülnek a sütemények vagy az italok mellé a verseny ideje alatt.
 
A benevezett munkák elkészítése

A nevezőnek az alkotásokat (süteményeket, italokat) személyesen és otthon, házilag kell elkészítenie, illetve előkészítenie.

Az alkotásokkal kapcsolatos minőségi  elvárások: 
- természetes minőségi (lehetőség szerint kézműves) alapanyagok használata (Pl. margarin helyett vaj; kristálycukor helyett méz; vanilincukor helyett vanília);
- mesterséges élelmiszeripari adalékanyagok (ételszínezékek, szintetikus vagy természetazonos aromák, ízfokozók, tartósítószerek, stb.) mellőzése;
- természetes édesítő anyagok (nádcukor, méz, aszalvány, stb.) korlátozott mértékű használata, alapanyagként helyett "fűszer" felfogásban, a borok karakteréhez és ízvilágához való illeszkedés érdekében.

A versenyre kb. 25-30 kóstolóadagnyi süteményt vagy italt várunk. Sütemény esetén egy kóstolóadag egy nagyobb falatnyi, ital esetén kb. 1-1,5 dl. Egy-egy rendezvényen a résztvevők száma kb. 20-25 fő.

A versenyen részt venni kizárólag a Fekete Borpince minőségi palackos borainak felhasználásával készült süteményekkel és italokkal lehet.

A sütemények elkészítéséhez a Fekete Borpince kínálatából bármelyik bor választható.

A sütemények elkészítéséhez felhasználható a pince szőlőmag-mikroőrleménye, valamint szőlőmagolaja is.

A Fekete Borpince minden versenyre nevező részére nevezett alkotásonként 1-1 palack bort ajánl fel. Az igényelt bor vagy borok a nevezés leadása után előzetes egyeztetés szerinti helyen és időpontban kerülnek átadásra.


A munkák helyszínre szállítása, kínálása

Az elkészített süteményt és italt (kivétel ez alól a nyári ital, amely esetén elvárt annak előkészítése) a verseny napján legkésőbb 15 óráig kérjük a verseny helyszínére szállítani, illetve eljuttatni. 

A sütemények és italok kínálásáról alapesetben a készítőnek vagy megbízottjának kell gondoskodnia, amennyiben ez nem megoldható, úgy előzetes megbeszélés alapján a pince gondoskodik erről.


Nyilvános kóstoló és közönségszavazás

A sütemények és italok nyilvános kóstolója a verseny napján 16 és 18 óra között történik.

Az alkotásokról a rendezvényen megjelent összes vendég és résztvevő szavazhat a kiosztott szavazólap segítségével, név nélkül, a legjobbnak tartott alkotás sorszámának megadásával. (A versenyzők abban az esetben adhatnak le szavazatot, ha nem saját magukra szavaznak.)

Az alkotások értékelésének ajánlott szempontjai:
- alapanyagok minősége  
- elkészítés igényessége  
- külső megjelenés, tálalás  
- ízek összhatása 
- bor és sütemény ízharmóniája 
- kreativitás, ötletesség
- egészséges jelleg  


Eredményhirdetés, díjazás

Az eredményhirdetésre és díjkiosztásra 18 órakor kerül sor.

A közönségdíjat a közönség által legtöb szavazatot elnyert sütemény nyeri el. A közönségdíj nyertese 6 palackból álló borcsomagot kap.

Különdíjat a pince dolgozói adhatnak egyéni mérlegelés alapján. A különdíj nyertese 6 palackból álló borcsomagot kap.

A közönségdíjat, illetve különdíjat elnyerő személyek névre szóló oklevelet kapnak. A díjat nem nyert személyek, csapatok névre szóló emléklapot kapnak.

A versenyen résztvevő alkotások receptjei a rendezvényt követően közzétételre kerülnek a Fekete Borpince honlapján, az elért díjak megjelölésével.                                   
                                                     A Fekete Borpince csapata

 

Ajánlatkérés

Egyedi igények

Szolgáltatások

Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

Online borrendelés

Ajándékutalvány igénylés

 

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velünk!

36309295732


 

Tárhely: RgStúdió