A pince borai

A vörös fajtaborok a szekszárdi borok iránt érdeklődők nagy kedvencei, nem véletlen, hogy a pincészet kínálata e téren igen széles.

A kárpát-medencei fajták közé tartozik a kadarka, a kékfrankos és a zweigelt, amelyekből jellemzően könnyedebb karakterű, ászokhordós érlelésű bor készül, a jobb évjáratokban válogatás tételként. 

A francia világfajták igen közkedveltek a magyar borkedvelők körében is, a pincénél készül bor cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, illetve syrah fajtákból. Ezek a borok jellemzően testesek, nagy részük ászkolással, kisebb részük barrikolással készül.

Vörösbor-házasítás terén a pincénél vannak kékfrankos-alapú, illetve cabernet-alapú bordói házasítások.

Kékfrankos-alapú házasítás a hagyományos szekszárdi bikavér (kékfrankos, kadarka, merlot és cabernet sauvignon borokból), illetve a pince sokak által ismert kékfrankos alapú cuvée-különlegessége, a hatféle bor házasításából készült birtokbor 'Patikárius' névem.

Cabernet-alapú házasítás cabernet sauvignon, cabernet franc és merlot borokból van összeállítva Letícia néven, illetve ugyanezen fajtákból és syrah-ból van egy bor a pincénél 'Jurátus' néven.  A pince egyedi stílusú és karakterű házasítása a cabernet sauvignon és syrah fajtákból álló 'Mókamester'.

Népszerűek a pince rosé és siller borai is, intenzíven gyümölcsös illat- és ízviláguknak köszönhetően. A rosé kékfrankosból és zweigeltből áll, sillerből pedig háromféle készül: kékfrankosból, kadarkából, továbbá kékfrankos és cabernet franc házasításából, utóbbi barrikolt tétel.

A fehérborok közül cserszegi fűszeres, olaszrizling és chardonnay szőlőből készült borok vannak, valamint különlegességnek számít a kékszőlőből készült fehér kadarka és a késői szüretelésű tramini és cserszegi fűszeres szőlőből készült édes desszertbor.

 

A pince vörösborainak címkéit Forrai Ferenc grafikus tervezte

Ajánlatkérés

Egyedi igények

Szolgáltatások

Vegye igénybe szolgáltatásainkat!

Online borrendelés

Ajándékutalvány igénylés

 

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velünk!

36309295732


 

Tárhely: RgStúdió